Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

avslutande diskussioner

Ja, varför är det så intressant? Jag vet bara att det ÄR intressant. Åtminstone tycker jag det. :)

Här kommer nu en pretentiös, bombastisk förklaring till Livet, Universum och Maskhålen. Ta det alldeles lagom allvarligt ... ;)

Vi är fångar i vår egen dimension. Endast med fantasin kan vi snudda vid andra världar - och många av oss kan inte ens det. Men eftersom vårt andliga jag "vet" att det finns något annat, söker vi ständigt ... vi har religioner, sagor, allt möjligt hokuspokus som ständigt syftar till att låta oss få en glimt av det som ligger utanför vår egen dimension. Maskhålet (i form av den hemliga ingången i garderoben etc) är ytterligare ett uttryck för vår inneboende längtan att hitta vägen "ut". Tänk på i hur många andliga och filosofiska sammanhang det talas om att "finna vägen". Vart vägen leder är en osäker fråga, men det tycks nästan ligga i våra gener att leta efter denna väg ...
Så människan söker ... och söker ...

Nåväl, vare sig vårt eviga sökande grundar sig i att det faktiskt FINNS något ... därbortom ... eller om det bara är en vilsen instinkt som ska uppmuntra vår art att utöka sitt livsrum, så är det ett faktum att vi alltså söker "vägen". Och jag tror att alla dessa roliga maskhål är en direkt symbol för detta. I många berättelser är det ett älskat tema, detta med en huvudperson som känner sig vilsen i sin tillvaro och letar efter ... något annat ... och givetvis alltid har rätt: han hör hemma någon annanstans! (Matrix är ju ett typexempel.) Det gäller bara att finna dörren.

Slutflummat.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 17:45
Datum: 2003/03/03