Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Alver

Jag föredrar Star-Trek-varianten: vulcanier. Nog är de VÄLDIGT alv-lika, va? Med spetsiga öron och rubbet. Deras stenansikten är förresten rätt kul. (Spock är idolen.)

Ibland när jag läser fantasyberättelser om alver blir jag uttråkad, eftersom det rör sig om människor med spetsiga öron. Jaha?

Tolkiens alver störde mig emellanåt genom att vara så förbaskat perfekta så man verkligen måste undra varför "någon" (vadhettehannu?) varit så dum så han skapade människor dessutom. Likadana fast sämre, typ.

Det förhindrar ju inte att Legolas är en av mina favoriter i LotR. En i taget är de rätt charmiga. Filmvariantens Legolas är dessutom imponerande med sin pilbåge. Lite kall lönnmördartyp mitt i ljuvligheten, det är roligt.

Det är lite synd att Tolkien inte nyanserade sina orcher lite mer. Om de var en slags missfoster-alver så borde de också kunnat vara en demonstration av alvernas sämre sidor - och därmed ge även alverna mer "djup" - istället för att bara bli gläfsande kräk som man kunde hugga ner ett dussin åt gången. Tänk er några ondskefulla spegelbilder av Legolas och Haldir, hu!

Äsch, tillförde jag något med detta? Undrar det...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 10:24
Datum: 2003/03/05