Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Paksenarrion = Knasen??

Patric. Värnplikt är varken mer eller mindre demokratiskt än skatt. Båda är något människor tvingas göra för att hålla landet vid liv. Värnplikt är en förutsättning för demokrati. Visserligen GÅR det att göra annorlunda, men vad är det dåliga med systemet? Jag ser ingen skillnad.

Dessutom finns det massor utav odemokratiska saker i Sverige. Det faktum att vi betalar upp till 50% skatt tvingar oss att vara helt beroende utav staten. Är det demokratiskt? Vi ger bort pengar, bara för att få tillbaka dem igen.

Dessutom är Sverige nästan det ända landet i världen där regeringen inte avgår efter varje val. Det är SYNNERLIGEN odemokratiskt.

Skatt på redan skattade pengar är odemokratiskt. Skatt på hus är odemokratiskt. Fan, den bensinskatt och spritskatt vi betalar är högst i världen.

Varför?

För att i ett sosse-samhälle som vårt är målet att få befolkningen beroende utav staten. Vi bygger upp vår ekonomi på bidrag osv. istället för att behålla pengarna och använda dem.

På ett sätt som är långt mer odemokratiskt än värnplikten kontrolleras vi utav så höga skatter.

Dessutom är det lite ironiskt att de som drabbas allra hårdast i ett samhälle med höga skatter är de fattigaste. Och de som styr kallar sig Social Demokrater...

HA!


PS. Nu skrev jag för mycket.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 22:32
Datum: 2003/03/05