Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Utomjordingar

Det är nog så att folk ser och har sett "aliens" överallt och i alla tider, men ofta har man gett dem en religiös förklaring eller talat om tomtaråtroll. I USA är UFO-begreppet inrotat i kulturen vid det här laget så det är klart att folk ser tefat och inget annat.

Jag skrev en novell om de här grejorna förra året, dvs UFO vs tomtar.

Det finns bra naturliga förklaringar till varför man har sådana här upplevelser. Folk som blir bortförda, möter aliens etc, råkar alltid ut för det när de "låg i sin säng och skulle sova" eller "körde bil sent en kväll" och det vet vi ju alla hur konstigt gränslandet mellan vakenhet och sömn kan vara ...

Jag har en egen liten teori till varför människor, oavsett kultur, tycks ha sådana här upplevelser. Jag tror att det är en gammal instinkt från den tiden vi var små bytesdjur som hela tiden fick frukta att bli fångade och uppätna. Tänk er själva, man upplever plötsligt att man inte kan röra sig, släpas iväg av en varelse (med stora, hotfulla ögon) vilken sedan börjar göra ingrepp i kroppen ...

Jag tycker att människans psyke, vår förmåga att lura oss själva och hitta på egna "minnen", faktiskt är en mer fascinerande del av alienfenomenet än själva teorin att det faktiskt FINNS utomjordingar och sådant. Ibland retar det mig lite att folk som gärna flinar åt den "religiösa vidskepelse" som rådde på medeltiden, tror klippfast på utomjordiska kulturer med gudomlig vishet, frälsare och helgon och hela köret - exakt samma sak, fast med andra namn.

Angående Jesus ... ja, anta att det faktiskt kom utomjordingar till jorden en gång och försökte ge människor lite moralisk vägledning. Då var väl Jesus en trolig kandidat. Han uppsteg efter sitt märkliga återupplivande till himlen i rök och eld. Några okända män upplyste Maria Magdalena om att Jesus kommit tillbaka till livet. Änglar? Eller va? Och hur var det med alla underverk? Det finns folk som tror att Jesus var en utomjording, ja. Han pratade visst inte samma språk som sin omgivning heller, utan tydligen en slags gammalhebreiska, och han hade ibland lite dålig koll på traditionerna i det land där han sades ha vuxit upp.

Tro't den som vill ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 19:35
Datum: 2003/03/06