Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Drömmar

Gorg: Precis, Aftonbladet är ju en värdelös källa, de trycker allt som kan sälja, kanppt bättre än Se & Hör.

Eowyn: Människan är en art, inte en ras. För övrigt har jag inget emot att äta djur därför att jag är en människa, och djuret är inte en människa. Dessutom så smakar djuren gott, fråga kycklingen jag nyss åt....

Pallida mors: Fortfarande inga bevis? Själar kan inte uppstå genom evolutionen eftersom evolutionen är en selektiv process där den mest anpassade genen överlever, vilket gör att den svage slås ut. Evolutionen påskyndas genom gentetiska mutationer, dessa är ofta defekter men kan ibland vara positiva, vilket påskyndar evolutionen. Själar har inget alls att göra med evolution, eftertsom själar inte är genetiska. För övrigt, när tror du att "vi" fick vår själ? När vi var råttor? När vi var apor? När vi kom ner från träden? När vi var primitiva halvmänniskor? När vi var 99.99% homo sapiens? I vilket stadie av vår utveckling fick vi en själ? När? Svara på det. Jag tror knappast att en unge en dag föddes och så hade han en själ. För övrigt är "själen" bara en blandning av intelligens, personliga erfarenheter och minnen, ens genetiska unikhet, instinkter och moral. Människan har mer av intelligensen än andra vilket gör oss mer unika än myrorna, till exempel. Vissa arter är också så primitiva att de inte har några minnen och deras "själar" är i stort sätt (99.99999999...) identiska.

Ditt citat, vad säger det? Inget, inga bevis finns. Bara en massa fint tal, om det är det enda som behövs så kan jag skapa min egen "geniala" filosofi utan problem. Tänk själv och basera inte din världssyn på ett gäng stofiler som inte ens presenterar bevis.
MvH Jor


Namn: Jor
E-post:
Tid: 17:56
Datum: 2003/03/08