Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Filosofering kring allt och inget

*flinar* Balor: För ovanlighetens skull var det roligt att se en realist här.

En sak borde du dock vara medveten om. De flesta saker som vi människor har kommit på har inte kommit med ett "ja, jag har kommit på det" utan med ett "oj, vad hände nu?". Ta t.ex. pencilinet. Han som fann detta vaccin gjorde det inte med mening, och just de små kretsar, som troligtvis härstammar ifrån cilicon valley, i den dator du själv använder var inte utvecklade. De var en slump. Hur går det då med din teori om att det skulle vara relevant med vad det står i en kemibok eller en fysikbok?

Filosofi ger nog något ska du se. Sinnesfrid. Är man själv övertygad om att det fungerar så som man har tänkt sig sover man bättre. Det vet jag av erfarenhet. Det vore ett trevligare ämne att läsa det som de kallar kemi och teknik på grundskola. Man labbar utan att man har någon grund. Gymnasiet var en lättnad. Högskola kommer att bli en välsignelse. Inga mer naiva labbar om att så-är-det- punkt-slut-och-vi-räknar-inte- på-det-för-att-se-om-det-är-sant.

Själv är jag inget vidare religös så jag tror att världen skapades av Gud, men något gjordes. Och varför saker fungerar, det sätter vi bara ord för utan egentlig kunskap. Vi bevisas ju fel nu varannan dag. Ta t.ex. atomer. Först var de minst. Sedan bestod de av mindre saker som elektroner och protoner. Och de i sin tur består av kvarkar, som består av sädeskvarkar som det finns risk för består utav strängar. Allt är bara relativt.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 08:55
Datum: 2003/03/11