Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Lycka

Beth: Har'u blivit gnidig ...

Varning för spoilers nedan.

Det är, vid närmare eftertanke, faktiskt rätt ont om lyckade romantik/sexscener i fantasy. Robin Hobb är en av de bättre, medan Jordan - sorry, nej. Men nåväl, jag drar fram en riktig klassiker - håll i er nu: Ramhistorien i "Tusen och en natt". Jag verkar kanske bisarr, men denna historia om Sheherazade som berättar sagor i tusen och en natt för att undgå döden, och till slut vinner sin makes kärlek, är så ... tja, hm, romantisk. Eller sexig. Vet inte vilket, faktiskt. Kan det vara den hotande dödsfaran som gör det hela så spännande? För spännande måste det väl ändå vara?

En annan favorit är från "Tigana" - den när Brandin berättar för Dianora att han har abdikerat som kejsare. Jag lipade nästan när jag läste det. Superromantiskt! Ingen sex, bara snyft. Men även där har döden legat i bakhåll ett bra tag.

Tyvärr, måste jag väl säga, står jag rätt kallsinnig till kärleken sådan den skildras av Tolkien. Den mest kärleksfulla scenen är knappt ens romantisk och definitivt inte sexig - Frodo och Sam mitt i vulkanutbrottet vid Mount Doom. Men Arwen och Aragorn, bläh. Det funkade inte ens i filmen. Månljus och Enyamusik räcker liksom inte även om det är fint och sådär.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:01
Datum: 2003/03/16