Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Paksenarrion = Knasen??

Eowyn och jag sade:

>För att i ett sosse-samhälle som vårt är målet att få befolkningen beroende utav staten. Vi bygger upp vår ekonomi på bidrag osv. istället för att behålla pengarna och använda dem.<

Man måste lära sig gå innan man kan lära sig springa... eller någon annan lika utsliten klyscha. Men, vet du, studiebidrag, barnbidrag, äldreomsorgen och vården och sådana saker råkar vara saker åtminstonde jag är villig att betala asmycket skatt för att få behålla, bara för att få njuta av dem nu och senare i livet.
Och tydligen är väldigt många andra det också. DET är demokrati. När majoriteten avgör...

>Dessutom är det lite ironiskt att de som drabbas allra hårdast i ett samhälle med höga skatter är de fattigaste.<

Ännu mer ironiskt är det att detta kommer från någon som inte verkar ha insett att låga skatter tenderar att drabba de ännu fattigare ännu värre.




// Eowyn, vid lägre skatter klarar sig fler låginkomsttagare(och andra också) utan bidrag. Det ger starkare självkänsla att klara av att försörja sin egen familj, och inte lita på regeringens nycker. Och behöver färre människor bidrag kan man ge bidrag till de människor som VERKLIGEn behöver det.

Dessutom(jag är inte rassist(tvärt om)och jag vet att invandrarfrågan är tabu) så skulle mindre bidrag få ut fler människor på arbetsmarknaden. Bland annat invandrare. Mindre bidrag och lättare att starta egna företag ökar möjligheterna att starta företag, och "tvingar" en ut på arbetsmarknaden.

Det jag talar om är inte att lämna människor i sticket, utan en omfördelning utav pengarna. Ge pengarna till de som behöver dem, och mer pengar till dem som behöver den.

Pensionärer, ensamstående osv.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 11:39
Datum: 2003/03/17