Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fantasy traditioner?

Håller med Nevyn i det mesta, tror jag ...

Tyvärr finns det traditioner inom fantasy, inte bara angående ingredienser utan också angående språk och psykologiska djup. Det är som om man hade en standardspade i näven och med den kan man gräva exakt två decimeter ner (fast ibland mindre!) och inte mer. Gör man det, är det i alla fall ingen som märker det, för det är ju FÄNTASY.

Fast å andra sidan har vi Mumintrollen ... jättedjupt, och sålunda inte klassat som äkta fantasy av di lenlärige.

Jag upprepar mig tills det har gått in i förlängda märgen på er: det finns faktiskt alla möjliga slags historier som har fantastiska inslag och samtidigt handlar om allt möjligt och dessutom har olika berättarstil. Men sedan kommer förlagen och bokhandeln och ställer somt på fantasyhyllan och somt annorstädes.

Jörgen kanske kan ge exempel på böcker som finns i NoK:s utgivning som visserligen har övernaturliga inslag etc, men ändå inte finns med på de här svarta sidorna ...
För hur är det - hur många av er föredrar att hålla er till en viss berättarstil, med eller utan magi, och hur många av er läser vilken slags stil som helst, bara det är magi med? Kuggfråga!


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:40
Datum: 2003/03/19