Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Dödstraff, ja eller nej?

"Riktigt onda männsikor" som inte förtjänar att leva!?!?!
Belal då!
Världen är inte uppmålad i svart-vitt. Det finns bara gråskalor. Ska du avrätta en gråskala?

Avrättning ÄR mord, staten består av människor... lagen stifftades av människor... avrättningen utförs av människor.. MOT människor.
Hur skulle det INTE kunna vara mord???

Döden ska aldrig utnyttjas som straff här i Sverige. Vi har nämligen den vimsiga idéen *...enormt sarkastisk...* att straff är något man utformar mot brottslingen för att den ska lära av sina misstag och BÄTTRA SIG.
Rätt svårt att göra det om man är död, va?

Ingenting i rättsystemet är utformat för offren och släktingar till offren, såvida man inte tänker på skadeersättning och sådant. Rättsalen är ingen plats där folk skadeglatt ska få hämnd, det är en plats där det handlar om den kriminella sk-ten.

att sitta 35 år i ett fängelse lär inte lära någon något man inte kan lära sig på 10 år... såvida man inte är dum i huvudet. på 12 år, 15 år, 18 år, 23 år, 25 år, 28 år skulle man inte lära sig mindre än på 35.

Straff handlar om den straffade, inte om de som vill se straffet genomföras. Det är ondska, förstår ni... hat... önskan efter hämnd... visst, man får känna dessa känslor! det måste man faktiskt.
Men börjar man blanda in det i rättssystemet kan vi lika gärna införa häxjakter och "Gud sa att han är mördaren" igen. Det skulle inte vara värre...

Om det handlade om hämnd, skulle till slut ALLT handla om hämnd.
Oskyldiga avrättas, allt går åt helsike...


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 14:51
Datum: 2003/04/04