Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Dödstraff, ja eller nej?

Jor:
öhhh... Ja, jag tycker att mord är något negativt.

Enligt EU's standrard innehåller svensk jordgubbssylt för lite socker, för något år sedan var det prat om att fördubbla mängden socker i sylten för att göra den laglig.
Vilket vore sliskigt och äckligt och förbannat amerikanskt.
Jag vill KÄNNA fruktsmaken i jordgubbssylten, inte bli smakligt förblindad av sötheten, OK?

Belal:
Oskyldiga kommer att dö?
Snälla... hur många mördar någon därför att de är onda, och hur många gör det därför att ett rån går snett/de hatar personen i fråga?
Hat, hat, hat...

Vad säger den där rynkiga lilla jedin i Star Wars?
"Hate leads to suffering..."
Vad är det han säger?
*minns inte*
Förutom "Use the force!", såklart.

Det finns inget RÄTTVIST med avrättningar. Mord är nämligen olagligt, vet ni. Bara för att någon bryter lagen betyder det inte att lagen inte gäller dem (även om de kanske tror det). Vi lansdförvisar inte människor, vet ni. Inte för mord, iaf.
Vi släpar inte ut någon ur det svenska riket ens mentalt, elelr hur man ska säga... Om lagen inte gäller dem längre, om det plöstligt är okej att mörda dem pga att "staten säger att vi får" (Vilket förresten ger mig rysningar, alla regeringar, diktator...saker och allt annat i den stilen som NÅGONSIN gått riktigt snett har alltid haft dödstraff. Avrättad för att man har fel politisk åsikt, eller på grund av något liknande...), så skapar det ett andra rike inom det första. Ett där lagen inte gäller. Där fängelset är att komma LINDRIGT UNDAN.

Jag hatar idéen på avrättningar, det är mordiskt, ondskefullt, onödigt, hatiskt, och, nasturligtvis, raka motsattsen till "civiliserat" (det börjar på ett "o"..)


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 10:59
Datum: 2003/04/05