Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Dödstraff, ja eller nej?

>>Om du med fler menar Hitler, mannen som dödade 50 miljoner, då är svaret Ja.

Nej, Jor, med fler menar jag de människor du tycker borde avrättas därför att du fruktar att de ska bli som Hitler.

Hitler var en självgod liten skitstövel med Napoleonkomplex som inte borde användas som argument för avrättning. De som ska avrättas är inte Hitler, vet du. DEN snubben tog självmord i Berlin 1945.

>>Fängelse skall vara straff samt ett varnande exempel, inte någon flumrehabilitering som leder till att fler dödas/drabbas

Jor, jag tvivlar på att rehabilitering får fler människor dödade... Och förresten, exakt var föreslår jag flumrehabilitering?
Va?
Jag vill inte ha flumrehabilitering! Jag vill inte ha dödslånga fängelsestraff eller avrättningar, men jag vill inte ha "nu så ska vi ta oss igenom det här tillsammans" prat med psykologer och restaurang mat åt fångarna heller.
Jag vill att de... ska hanteras som elever i skolan :-)

Äcklig mat, dålig luft (som bryter mot lagen själv därför att den är så dålig, det här är en viktig del av det hela, efter 8 år i kvava rum lär man inte vara direkt ivrig att begå brott igen), folk som behandlar en som mindervetande idioter och pratar över huvudet på en, bestämmer vad man ska göra, INTE ska göra, när man får prata och när man inte får prata, när man måste sitta stilla och när man måste spriga runt, när man ska arbeta massor och när man bara ska stirra in i väggen i åttio minuter i raken, avstängda element på vintern och påsatta element på sommaren, mögel i varannat rum... Den vanlig skolan, plus att man ska blanda in lite millitär stämmning i det hela. Och en smula stämning av kampingtripp med föräldrarna - man måste sova på hårt underlag och har ungefär 2kubikmeter att byta om i, vilket är totalt omöljigt... Och sedan ska de tvingas leva med det, i ungefär 5-15 år.
Kul, va?

Inte så att folk får självmordtankar... men väldigt illa.

Avrättningar är grymt!


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 16:25
Datum: 2003/04/06