Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Lumpen.

Atombomning av Japan räddade faktiskt liv. jag ska förklara hur jag tänker då. Ni förstår, japanerna var kanske de modigaste soldaterna någonsin, tyskar, ryssar, allierade, ja alla gav (för det mesta) upp när en strid var förlorad. Landet kunde kämpa vidare, men om en en armé inringats och förlorat 60-80% av styrkorna och de fanns ingen chans till seger, då kapitulerar man. Så gjorde inte japanerna, enligt Bushido (ett japanskt hederskodex) så är det fegt att kapitulera, en man som gör det är vanärad, för japanerna så var äran viktigast av allt, så de gav inte upp. Japanerna var också väldigt nationalistiska, om japanska armén gav sig utan en förödande, blodig strid, då var Japan vanärat. Viktigast av allt var kanske Kejsaren, den levande Guden, Solens Son, hans ära måste försvaras! För Kejasren, Japan och min heder var vad som fick Japanerna att kämpa så modigt. Varje gång Japan lämnade en ö så lämnade de efter sig en stark garnison.
För att ta ett exemepel så försvardes Iwo Jima av 21 000 japaner, alla stred till sista man förutom 216 "fegisar" som kapitulerade. Detta var inget undantag, så här hårt kämpade japanerna jämt. Vid okinawa så stupade 110 000 man, hela 7000 japaner kapitulerade, vilket var en väldigt hög siffra. befälhvaren för armén, general Ushijima begick harakiri. Tänk er då hur förödande ett krig i Japan skulle vara, japan med sina enorma massor att rekrytera ifrån, Japan där 1200 mäniskor bor per kvadrat kilometer (nu har jag inte räknat med de 80% av japan som består av berg där ingen bor). Miljoner skulle dött för att försvara Kejsarens och Japans ära. Så USA kärnbombade dom, och kejsaren bestämde sig för att kapitulera. Miljoner liv räddades.

Nu stödjer inte jag den amerikanska atombombningen, visserligen tror jag att den räddade miljoner liv, men samtidigt så fördes krigföring till en helt nu nivå. Dessutom så är den oetisk.

Vietnam var ett misstag, fattiga unga män från slummen och trailer parks skickades till Vietnam, där många begick hemska brott. Visserligen gillade jag inte kommunisterna i Vietnam, men dom hade åtminstone folkligt stöd, vilket man inte kan säga om den USA stödda halvfacsistiska militär regimen.


Namn: Jor
E-post:
Tid: 17:02
Datum: 2003/04/09