Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Testa din kristenhet!

Jag är både vegan och onanist med -200 poäng, vilket stör mig: Hur lyckades jag plocka 50 kristenpoäng!?

Vad gäller religion i fantasy säger jag samma sak som jag alltid säger: Vad som helst så länge det är bra :-)

I WoT är det ju lite intressant med att alla *vet* att Skaparen finns, men ändå slipper man inte konflikter (vitrockarna).

I MT&S, där de har en religion som påminner starkt om den katolska medeltida kyrkan, får man ju hela den intressanta aspekten med inkvisition, tvivel...

Polyteism/panteism kan väl också vara intressant, men jag har svårt att påminna mig om någon bok där de verkligen lyckats bra med det. Ja, det är väl Pratchett, i sådana fall :-)

"Oligoteism", eller vad man nu ska kalla det, där man har några få gudar som alla känner till, har ju Eddings lyckats rätt bra med i Belgarion/Mallorea, med krig gudarna emellan. Varianten med de styriska gudarna i Elenien/Tamuli, som påminner en del om den grekiska gudavärlden, har dock inte funkat lika bra...

Det coolaste jag stött på hittills är nog (som vanligt) i Jack Vances "Tales of the Dying Earth", där gudarna är lite halvt ignorerade och inte betraktas stort mer än demoner, trots att de besitter krafter som inte bara är större utan helt och hållet skilda från människornas.

Vad gäller riktiga religioner som fascinerat mig är det nog den grekiska gudavärlden, men det är nog mest på grund av mänskliga hjältar som Perseus och Herakles.


Namn: Gorg
E-post:
Tid: 01:02
Datum: 2003/04/14