Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Närsynt fantasy?

Men jag är väl vuxen? Och jag tycker att det är roligt att läsa Harry Potter. Hade dessutom stort nöje av filmerna. Det har hela familjen.

Det finns vuxna som inte tycker att det är intressant att läsa om barn. Dessutom finns det en jättehög med barnböcker där författaren uppenbarligen inte heller tycker att barndomen är kul att skildra, eftersom de mest handlar om barn som är avundsjuka på de vuxna. (För att vara fördomsfull - typisk amerikansk barnbokstil.)

Det är tur att Astrid Lindgrens böcker finns, för där har barndomen ett värde i sig. Och jag tycker att Rowling är lite av en modern Astrid Lindgren, även om hennes barnhjältar faktiskt växer upp ... Inte så att Rowling är en lika god människokännare som Lindgren, långt därifrån, men hon vet vad ungar tycker är kul att läsa om.

Min främsta kritik mot Rowling består i att hon konsekvent skildrar övervikt som något förknippat med elakhet, dålig moral och allmän dumhet, men det finns fortfarande mycket i böckerna som är riktigt bra. Och visst är det fantasy!


Namn: Christina
E-post:
Tid: 09:41
Datum: 2003/04/22