Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Lunarstorm?

»*stjäckej ut tungizzen*

*klökande ljud*

Du har vänt lite väl mycket på det Gorg. Andledningen till att ett språk hela tiden utvecklas är att det baa ska bli lättare att förstå. Fornsvenskan t.ex. hade svårare ordföljd, svårare stavning och någon form av gramatik jag aldrig har begripit mig på.

LunarStorm däremot går egentligen tvärt emot alla sådana tidigare förenklingar, som gjorde det lättare för alla andra och inte till någon obergriplig gallimatias som LunarStorm hävt ut de senaste åren. Alla kan inte stava likadant, det finns få rimliga förkortningar som man knappt kan tolka, och alla har så vaga begrepp om tid att man inte vet om de menar imorgon, igår eller för en vecka sedan.

Därför har du andledning till att jag ogillar LunarStorm. Det kommer inte att utveckla något nytt språk, det kommer inte att förändra ljudet man uttalar något heller. Det enda det gör och kommer att göra de närmaste årtiondet är att fördärva ordföråd, stavning och grammatik för ungdomar vilket kommer göra det svårare för dem i vuxenlivet. Om du t.ex. var en arbetsgivare: Skulle du anställa någon som skulle skriva ner viktiga dokument och bokförde osv? Och avslutade alla pappar med något i stil med "*kjamizzz bozzzzen*".
Tänk själv och döm sedan.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 11:36
Datum: 2003/04/26