Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Har nu hörtalas om någon av dessa författare?

Jag har läst ett par böcker av David Farland.

Till en början gillade jag hans "The sum of all men" (del 1 av The Runelords). Den kändes välskriven och genomtänkt med några orginella idéer som satte sin prägel på hans värld.

En av dessa idéer var att man kunde "ge bort" olika egenskaper av sig själv. En trogen man till kungen kunde ge sin hörsel eller styrka. Den som fick egenskapen ökade på så vis sin egen förmåga, tex. blev krigaren ännu starkare. Den som givit sin egenskap förlorade till stor del den egenskapen. Utan styrkan blir man mer eller mindre ett kolli som behövdes vårdas för att överleva. När sedan krigaren dog återfick man sin egenskap....
Samhället blev på så vis annorlunda i Farlands värld. *Det existerade en sorts super soldater. Det blev en taktik i krig att angripa fiendens sjukvård. Om man inte kunde döda krigarna så kunde man alltid döda de som givit sina egenskaper...då försvann också krigarens egenskap...

Låter det komplicerat. Det lät lite konstigt till en början. Sedan fann jag hela idéen intressant. Därefter gick tyvärr författaren för långt med sin ide och det kändes som om alla blev en slags övermänniskor. Det blev tjatigt och förlorade sin charm. Andra boken "Brotherhood of the wolf" fortsatte i samma spår. Det dog massor med människor hela tiden och det tillförde inte ens handlingen nånting.

Läs nått annat tycker jag... men om ni ändå läser massor och har tid över. Pröva Farland för hans värld känns lite annorlunda och kan ge intressanta funderingar........ hur skulle det tex vara att leva utan sin smidighet.... känner man sig som en tunna med ben?


Namn: Willhopp
E-post:
Tid: 21:05
Datum: 2003/05/05