Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vindens Barn

Detta med författare eller inte ... det brukar debatteras med jämna mellanrum. Jag tycker nog att författare är en titel man faktiskt HAR rätt att ge sig själv, även om man är "hittills opublicerad". Å andra sidan finns det folk som har gett ut hel rad med väl ansedda böcker, och de vill ändå inte kalla sig själva författare. Författarförbundet ger sig själva rätten att bara tillåta medlemskap för den som gett ut MINST två egna böcker, och dessutom vill Författarförbundet göra en slags godtycklig kvalitetsbedömning också innan man öppnar dörren. (Fantasyförfattare göre sig icke besvär.)

Jag anser därför att man själv får bestämma om man är författare eller inte. Den som sitter och leker och drömmer är ingen författare, den som verkligen ägnar en massa tid åt att skriva och få ihop ordentliga texter som man vill publicera, den är författare. Man kan ju publicera saker på egen bekostnad.

Sedan får man finna sig i att det alltid finns folk som inte tycker att man är bra nog. Och jag har flera berättelser här hemma i byrålådan som jag knappast vill kalla böcker även om de är långa nog. Det var något jag skrev en gång, men inget jag skulle komma på tanken att visa någon... Jag har, i mina egna ögon, bara skrivit en BOK, och det är den som är publicerad. Men den hade varit en bok för mig även om den blivit refuserad.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 22:02
Datum: 2000/10/26