Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Manligt och kvinnligt

Tjejer brukar väl inte kalla varandra "grabbar" i syfte att håna varandra och LÅTA NEDVÄRDERANDE? Varför gör man så? Hur tänker man när man gör det? Kan någon tala om det för mig?

Varför begås det våldtäkter? Vad vill förövaren uppnå med en sådan sak? Och hur kommer det sig att deltagare i en gruppvåldtäkt även idag, i Sverige år 2003, kan gå omkring och SKRYTA om sitt dåd medan offret ska skämmas? Om utvecklingen gått åt det håll den borde, skulle hela företeelsen varit mer omöjlig idag än den var för trettio år sedan, men det känns inte så. Det borde bli allt mindre sådant och istället känns det som om det blir värre, som om könsnedsättande skällsord som "hora" och "fitta" används allt oftare och som om sextrakasserierna på skolorna ökar. Hur kan detta vara möjligt?

Att vara feminist behöver inte betyda att man blir en sådan där extremmänniska som Jor citerar i sitt tidigare inlägg (Vad ville du bevisa med det?) Jag är en feminist och det är jag stolt över. Alla feminister är inte "ultra" eller "Röda Ajah". (Även om dylika "skällsord" verkligen är att föredra framför "hora" och sådant där.)

Robert Jordans bästa drag i WoT var Aes Sedaierna, med deras taoistiska symbol ... en vacker tanke. (Att det hela sedan spårade ur och blev stereotypt är en annan femma, grundidén var jättebra ändå.) Det är lite synd att denna symbol blivit förknippad med en filosofisk religion i ett land där kvinnosynen minsann inte är toppen-toppen alla gånger. Annars skulle den passa fint i en jämställdhetsrörelse.

Fast jag köper inte riktigt det där män-är-från-Mars-och-kvinnor-från-Venus-resonemanget heller. Jag tror att alla har en manlig och en kvinnlig sida och att man bör utveckla båda, precis som att man har bruk av båda sina händer även om man är höger- eller vänsterhänt.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 09:51
Datum: 2003/05/10