Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Manligt och kvinnligt

Det kanske stämmer som vissa säger att du är en besserwisser. Om någon har andra åsikter en dig så svarar du spydigt och elakt.

Annars så kan vem som helst se vart EU leder. Gemensam valuta, gemensam marknad, en gemensam (mindre) armé, gemensamma regler etc... Fransmännen och tyskarna snackar redan om en EU president. Vi har ett EU-parlament. Det är också fler och fler stater som kräver en EU konstiution. Om 50 år kommer vi förmodligen ha ett enat Europa. Kanske inte officiellt, men hur långt kan ett mellanstatligt sammarbete gå utan att det blir ett sammarbete mellan delstater? Om vi har en EU President, en Europa domstol, en EU-konstitution, en europeisk marknad, en europeisk valuta, ett gemensamt regelverk och en huvudstad, har vi då inte blivit en stat? En federation?

Du kanske ska studera Wiemkongressen lite noggrannare? Eller Code Napoleon? Världens första jämlika lagbok som fortfarande bildar stommen i fransk rätt. Den säger bland annat att alla är liak inför lagen. Du kanske ska kolla in de sociala förändringar som revolutionskrigen och Napoleonkrigen förde med sig? Sådana obetydliga saker som lika rätt inför lagen, religionsfrihet, lika rätt till ämbeten, likhet i beskattnin och knäckandet av adelns och kyrkans makt. Konstitutionell monarki var ju också en mindre förändring. Uppbrytandet av det Tysk-romerska Kejsardömet och det italienska och tyska småfurstarnas fall kan ju också räknas som något positivt. Eller vad säger du?


Namn: Jor
E-post:
Tid: 22:58
Datum: 2003/05/14