Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be or not To be?

De som inte skrivit tidigare kan som sagt ligga lite lågt om de inte är säkra på exakt hur magi ska få fungera eller hur mäktiga monster man kan slänga in.
Givetvis blir det hela alldeles för kaotiskt om trettio drakar hoppar in genast i början, och än värre om hjältarna spöar dem hur lätt som helst.
När det gäller magi så bör det sägas att det finns en del olika stilar. Två exempel är Magiker-magi och Trollkarls-magi.

Lite som ala bör veta om Ralfs familj:

Hans farfar var Edvin (han som kommer med draken, Morgonens Furste, utvald för att förstöra härskardolken etc).
Edvin träffade på minst lika mycket flickor som WoT Rand under det långa äventyret. Hans största fiender var Lego-Klas och Bal'Sauron, två helt fristående skurkar som vill ta över världen. Till detta vill de gärna ha härskardolken som Edvin ska förstöra. Dessutom fanns en typ vid namn Gurkh'Bell vars mål var att ta över världen och förvandla den till gurka.
Till slut lyckas Edvin och hans vänner få över Gurkh-Bell på den goda sidan (detta skrevs aldrig i 2b, men ledtrådarna finns där) och ett stort slag utspelade sig i gurklandskapet. Men detta var inte den allra sista striden. Den ägde med stor sannolikhet rum i trakterna kring Lugnby.
Efter att ha räddat världen slog sig Edvin ned (eller dog) i Lugnby. Han hade då lyckats få någon kvinna gravid.
Vem detta var... ja, det förtäljer inte historien (och ingen idag levande vet det, och om han vet det så säger han inget. Så slipper vi dessutom bråka om det...)
Vi har dock några kandidater:
1. Missandra
2. Bimbo Vagger
3. Ileria
4. Cruhars dotter
5. Louise


Edvins far var antagligen Landalf, hans mor var en kvinna med svagt hob-blod.
Edvin var magikunnig, men använde Magiker-magi. Hans fru hade antagligen någon sorts magick förmåga.
Deras ende kända son (Ralfs far) Äventyrade i sina unga dagar och kom sedan hem med en gravid fru (som kan ha eller inte ha haft hobblod i ådrorna).

Även om Edvin på sin tid hade svagt Hob-blod så är Ralfs starkt jämfört med hans omgivning.
Magin som också är till viss del ärftlig har liksom konserverat Hob-blodet och hindrat det från att spädas ut lika mycket som i de andra familjerna.

Så hur det nu än kommer sig så är det något speciellt med Ralf och hans familjs hob-blod.


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 23:57
Datum: 2003/05/21