Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Min lilla historia...

Detta är början på en eventuell berättelse:

Rummet var oändligt tyst. Ändast svaga men ändå allt för tydliga ekon varslade om det förflutna. Väggarnas tapeter var färglösa och tråkiga, men det var fönstret som gjorde allt så annorlunda. Det stora och mäktiga fönstret vars kanter på något sätt spred sig ut och satte sin prägel över hela rummet.
Gården var nästan likadan. De stora buskarna och det ensamma trädet. Det var som om hela gårdsplanen och hela huset utstötte ett desperat rop på hjälp. Men det fanns ingen hjälp att få i detta helvete, denna värld som huset befann sig i.
Det var som att ingenting skulle kunna rubba huset från sin plats, mitt i den ändlösa, otämjda vildmarken som vi kallar land och nationer.

Fasst faktumet kvarstod att huset spred en stor motvilja runt i dess omgivning fanns det ändå två människor som just hade lämnat huset.
en svart BMW hade rullat ut från gården och satt kurs bortåt mot ingenstans. Människorna i bilen hade antingen gått i självmordstankar eller letat febrilt efter någonting i huset. Annars skulle de aldrig fått för sig att besöka det. Det mest troliga var att de sökte efter någonting. Någonting med stort värde för dem - eller någonting med stort värde för hela deras nation eller kanske en sak, så viktig att hela världen berörs av det föremålet, om det var så det var, att de letade efter någonting.

"Du hittade det inte eller hur?"

"..."

"Du borde inte fortsätta med den här galenskapen, jag menar dra den vidare, du minns väl hur det gick för den som senast haft den"

"Jag minns alldeles utmärkt"

"Men i så fall kan du väl för guds skull sluta leta efter den, det vore ju det allra klokaste i detta fall"

"Jag behöver inte leta efter det... Jag vet redan var det finns. William, vänd om. Vi skall tillbaka till huset"

Forts. Följer...

Vad tycker ni?
Kritik mottags tacksamt.

MvH Sirius


Namn: Sirius
E-post:
Tid: 12:36
Datum: 2003/05/23