Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Historik

Kebab. En mycket enkel maträtt, men dock väldigt lyxuös och smakrik. Serveras på restauranger och pizzerior runt om i landet. Innehållande kebabkött, sallad, någon sorts sås och andra grönsaker. Kan serveras med pommes fritts eller i så kallat kebabbröd. Dess ursprungsland är turkiet (antagligen) och utvecklades under 1500-talet av en vis man vid namn Keb Ab Rullé. Denne mans liv kantades av misslyckande och fattigdom, enda tills den dagen då han skar av sig sina egna skinkor av hunger. Han lindade in det i stulet marknadsbröd. Denna rätt upptäckte han var mycket god, och ideén han fick var att driva igenom denna nyuppfunna rätt som Turkiets nationalrätt. Han dog dock innan denna idé hann att genomföras, eftersom blodförlusten blev så stor av att ha skärt av sig sina skinkor. Hans son fick istället ta över idén och han startade den första kebabkjedjan i världen.
Idag är kebaben självklar i många länder och äts utav både rika och fattiga.

Fakta tagen från:
Kebabmans tomma huvud
Farbror Rulles kurrande mage

Faktan stämmer.


Namn: Keb Ab Rullés Son
E-post:
Tid: 20:09
Datum: 2000/10/30