Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Konfirmation?

Jamen hallååå... araber och greker hade ju liksom också religioner ...

Lika väl som kyrkan förkvävde en del vetenskapligt arbete, uppmuntrade man det också. Tänk på vilken betydelse klostren hade i dessa sammanhang. Tänk på vilka verkligt stora tänkare som kom fram under den s k mörka medeltiden - exempelvis Thomas av Aquino.

Det är vidare en missuppfattning att t ex hygienen var på bottennivå under den där eran som vi så svävande kallar medeltiden. Det hörde till vanligheterna att man hade någon form av badstuga på gårdarna och att folk badade tämligen ofta, åtminstone en gång i veckan. Det var ju så besvärligt att tvätta kläder så då var det enklare att hålla sig själv ren. Det var först senare som det blev på modet att parfymera sig istället för att bada och då kan man ju bara tänka sig ... usch ...

Religioner har alltid funnits i mänskliga samhällen. Det är faktiskt svårt att tänka sig ett samhälle utan religion i någon form. Religion handlar inte så mycket om det man tror på, som sättet man beter sig på, anser jag. I det avseendet är också ateism en religion.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:51
Datum: 2003/05/27