Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Den Svarte och Tarmagaidon

Annars kan man väl se det så här:

Fel, Rands filosof i Cairhrien, hade klurat ut att hålet till den svartes fängelse har borrats under varje 2:a ålder. Det måste således täppas till ordentligt så att ingen kan se att det har funnits ngt hål när det borras upp igen. Det måste därför även täppas igen så långt före det borras upp att ingen kommer ihåg att det har funnits.

Det har även konstaterats att alla själar är en tråd i väven och återföds alltid förr eller senare (om tråden inte har blivit Lanseldad). Det gör att draken inte är ngt unikt fall. Drakens tråd är bara ämnad att strida mot den svarte. Precis som Birgittes tråd är ämmnad att skjuta pilbåge.

Den "Sista striden" som Rand kommer att utkämpa kanske inte är den SISTA. untan bara den sista av av de två som utkämpas i den 2:a resp. 3:e åldern. Det betyder att Rand måste täppa till den svartes fängelse ordentligt. Den svarte glöms kanske sedan bort för att återkomma vid nästa 2:a ålder.


Denna teori har visserligen sina brister: Den svarte borde börja se något mönster om allting är detsamma vid varje cykel. Och borde därför ha tagit till en ny taktik för länge sedan för att kunna vinna över Draken.

Annars tror jag inte att Jordan har tänkt igenom detta ordentligt så att det inte finns något ordentligt svar på denna fråga. Serien var nog trots allt inte menad att bli såhär lång.

En annan sak som jag har noterat är att väldigt många har tycks ha problem med att inse att Jordans böcker är just BÖCKER och inte verklighet. Det skulle inte förvåna mig om flera har försökt att leda kraften med. Nämner inga namn...

//Guff


Namn: Guff
E-post:
Tid: 20:10
Datum: 2000/11/02