Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Syn på Magi

Tack för alla svar.

Jag tänkte ge min egen syn på dessa frågor när jag ändå håller på.

1.Magi är en viktig del av fantasy. Den behöver inte vara extremt mäktig och får(enligt mig)inte vara för lätt att lära sig. Om magin finns överallt blir den inte lika intressant. Magiker som kan utplåna städer med en blick är inte särskilt roliga om de gör det som om det vore något man gjorde varje dag. Att det händer någon gång i boken får däremot magin att kännas som det farliga vapen det kan vara i fel händer.
Magin får inte vara för svag heller för då skulle den vara lite menlös. Man tränar inte i flera år för att lära sig något som man skulle kunna göra lika enkelt utan.

2. Förutom min egen version av magi som kan komma att finnas i en bok som jag kanske kan komma att skriva inom en obestämbar framtid.
Annars har Eddings böcker som sagt ett mycket bra sätt att handskas med magi. Sedan älskar jag ju DragonLance böckerna och som alla vet(eller?) är de baserade på ett rollspel(Dungeons & Dragons). Detta system fungerar ganska bra. Svaga magiker är ibland nästan värdelösa medans de som studerat under hela sina liv har krafter som få andra dödliga kan drömma om.

3.Absolut Raistlin (Möjligen Dalamar). Ingen magiker är så bra gjord. Han är ingen magiker som fått sin kraft utan att behöva betala något i utbyte. Tyvärr blir han lite för ond i Draklanslegenderna.

Methrain


Namn: Methrain
E-post: methrain@passagen.se
Tid: 16:47
Datum: 2003/06/23