Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Bilda mig!

Raistlin är ganska svår att beskriva, särskilt som jag inte vill avslöja allt för mycket.

Raistlin är en mycket mäktig magiker som gett väldigt mycket för sin trolldom. Under den prövning, som trollkarlar som vill vidareutveckla sin kraft måste genomgå, blir han väldigt skadad, både fysiskt och psykiskt. Raistlin har efter prövningen vitt hår, guldglänsande hy och gyllene ögon med timglaspupiller. Han ser alltså ganska speciell ut. Timglasögonen gör att han ständigt ser hur allt och alla långsamt dör även de långlivade alverna. Med detta utseende fick han också en starkt försvagad hälsa som gör att han ständigt måste dras med sjukdomar och en mycket kraftig hosta.
Han är inte precis någon hjälte. han bryr sig bara om att utveckla sin magiska kraft och skyr sällan några medel för att bli mäktigare. P g a att han är den yngste trollkarl som någonsin klarat prövningarna så blir han belönad med Magius stav. Staven har många krafter men den mest tydliga är förmågan att få kristallen på den att lysa. Men den har många andra förmågor också.
Raistlin har även en tvillingbror vid namn Caramon som är i stort sett den enda personen i världen som tycker om honom. Han är väldigt beskyddande och får ofta hjälpa sin fysiskt svage bror att överleva.
Raistlin bär i början av böckerna en röd kåpa.(Symbolen för neutrala trollkarlar. svart och vitt symboliserar onda respektive goda)

Att berätta mer vore att avslöja för mycket men det är väl en ganska bra beskrivning av honom. Den som läser boken får väl se...

Jag tycker också att döpa honom till Raistlin var utmärkt, men... så var det ju också jag som döpte honom. Det är ju min katt.

Methrain


Namn: Methrain
E-post: methrain@passagen.se
Tid: 11:38
Datum: 2003/06/25