Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Favoritskådespelare

Vah? Spelas Salvatore och Vincent av samma person?

Oj, oj. Det hade jag aldrig kunnat tro. Å andra sidan var det väl tur att jag inte skötte castingen till SoR-filmen för jag hade nog inte intuitivt kunnat inse att Orlando Bloom och John Rhys-Davies skulle passa fint som blond alv respektive dvärg ...

Det finns en del skådespelare som alltid ser likadana ut och som "typecastas", dvs alltid får spela en och samma roll. Hugh Grant, till exempel, även om jag enstaka gånger har sett honom i mer osympatiska roller än den brittiske charmknutten och tycker att han gjort dem bra.

Men en del väldigt skickliga skådisar kan ju verkligen vara som kameleonter och bokstavligt talat byta utseende från roll till roll. Inte bara med hjälp av smink och peruker alltså, utan genom att helt byta personlighet. Jag tänker på sådana som Robert de Niro, Glenn Close, Anthony Hopkins och Alan Alda, vilka är övertygande i varenda roll de gör. På sätt och vis tror jag att det är bra för en mångsidig skådespelare att i grunden se rätt slätstruken ut och inte vara alltför färgstark i sig själv. :) Christopher Lee får t ex en viss sorts roller eftersom han har ett ganska säreget utseende och en röst som s a s ger intryck. (Fler än jag som tycker att han är en underbar Saruman och att han har en alldeles, alldeles underbart vacker röst? :)Precis som Saruman ska ha!)

Annars brukar jag inte "följa" någon skådespelare särskilt mycket. Jag har väl hunnit lära mig att en viss skådis sällan är en garanti för att en film är bra. Då tittar jag kanske lite mer på regissörens namn.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 10:41
Datum: 2003/07/07