Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tankar i spenaten

Det är dumt att böja sig för att passa in i en mall. Fast om man anstränger sig hårt för att skriva om sådant som ingen annan skrivit om tidigare, är det ju också en form av anpassning!

Man ska såklart se till att ha roligt medan man skriver och strunta i ifall man gör något som redan har gjorts eller om man gör något som "inte passar in någonstans". Fast förr eller senare måste man ju börja grunna lite på det här med skrivteknik. Det är precis som att måla tavlor - det är faktiskt lättare att uttrycka sig om man har lärt sig vissa saker om färgblandning, penselföring och perspektiv.

Men om skrivandet är roligt, är det också jättekul att lära sig skrivteknik.

Mitt råd är att man ska frossa i detaljer när man skriver. Ju fler detaljer man hittar på, ju fler sinnen man engagerar i sina beskrivningar, desto mer levande blir fantasin och desto mer upptäcker man. (Man kan ju alltid sovra efteråt.)

Jag har förresten ett antal sjörövarhistorier, cowboyhistorier, spökhistorier, deckare, kärlekskomedier, djursagor och snyfthistorier på mitt samvete. Inte något som tål att läsas men roligt hade jag ...

Nuförtiden har man ju fördelen av att kunna gömma sådana alster i datorn eller rentav trycka på delete ... för det är otroligt pinsamt när någon tjuvläser sådana "skojerier" och sedan gör sig lustig över dem ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:38
Datum: 2003/07/07