Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

I Djupa Vatten

Människan kan leva på en diet bestående av nästan uteslutande kött&fisk. Se på exempelvis eskimåerna och deras traditionella kost. Men det finns förstås kött och fisk av dålig kvalitet: fisk med miljögifter i sig, kött som uppfötts med "kraftfoder". Boskap och vilt som enbart ätit gräs har ett kött som är kolesterolSÄNKANDE, till skillnad från djur som man matat med spannmål.

Det är det enorma intaget av socker och vitt mjöl som gör människan fet, det har jag numera mycket god anledning att tro på. Fetma är mycket sällsynt i kulturer där just dessa födoämnen saknas - även om de har ett överflöd av kött och frukt. Anledningen är att socker påverkar aptiten på fel sätt. Fetman exploderade i västvärlden SAMTIDIGT som man började lansera lightprodukter och "fettsnålt", för i brist på fett började man konsumera mer socker istället, vilket i sin tur stimulerar aptiten så att man äter för mycket av allt ... Vi har ätit kött och fet mat i flera miljoner år, men stora mängder vitt socker i bara några årtionden!

Tro mig, jag vet nog mer om övervikt än de flesta här. Suck.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 13:24
Datum: 2003/07/15