Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Ensidigt läsande

Jag skulle inte ta åt mig så mycket om jag var du. Jag får ibland höra liknande saker av min egen mor och då är jag 44år och min mamma 79.

Säg åt dem att vara glad att du läser överhuvudtaget. Fantasyböcker innehåller liksom den mesta litteraturen en interaktion mellan människor även om världen de bor i är påhittad. Lika så förs kampen mellan ont och gott.

Fråga dina föräldrar om de skulle vara lika störda av att du läste bara deckare eller bara kärleksromaner.

Mitt läsande har alltid kommit i perioder. Ett tag läste jag enbart socialrealistiska böcker om samhällets baksida, om kvinnor i misslyckade äktenskap, om missbruksproblem och annan social misär. Till sist stod verkligheten mig upp i halsen och jag började läsa nästan enbart fantasy. Nu börjar jag känna att det skrivs alltför mycket likadana fantasyböcker och börjar känna behov av att läsa lite annat som omväxling.
Läste en Ken Follet häromdagen och det var nästan en befrielse. Naturligtvis kommer jag aldrig lämna fantasyn helt bakom mig, finns så många element i den som tilltalar mig men jag tror att tiden då jag bara läser fantasy är över. Så tror jag det är för de flesta. Det finns så mycket läsvärt därute.


Namn: Beth
E-post:
Tid: 08:53
Datum: 2003/07/22