Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Odödlig själ eller kropp?

>>Jo, det kan det. Alver har väl bara onötbart DNA...<<


Det är en mycket tänkbar sak, men samtidigt åldras alver och jag är ganska säker på att själva åldrandet har med döende att göra?

Och som jag tidigare sagt så behöver det inte enbart vara biologiska saker som påverkar åldrandet. I fantasy händer det ju rätt ofta att olika personer lever onormalt länge på grund av magiska och mystiska saker.
Härskarringen som gav Gollum ett mycket långt liv (han levde en bra tid efter sin elftielfte födelsedag, den saken är då säker) är en sådan sak. Om jag sedan inte minns fel så finns Saurons själ i ringen, vilket gör att Gollum lever längre tack vare den andra själen... (tror jag)

Och till sist så var det något om att en alvs själ bara passar i en alvkropp, men det låter inte allt för troligt.
Och även om det skulle vara så på en massa andra ställen så stämmer det inte i Trudvang eftersom det är en ganska viktig del i äventyret att en människa byter bort sin själ för att få ett föremål. Den här gången fick han i bytet en alvsjäl.

Hur som helst så borde väl både alver och människor, rent vetenskapligt, räknas som en och samma art? Vilket i så fall gör att deras själar borde passa varandra rätt bra...


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 16:17
Datum: 2003/07/27