Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Emu?

Jag klipper detta från Catahya:

Jag är defenitivt för. Varför?

"* EU är ett fredsprojekt, det är helt enkelt omöjligt att starta krig inom Europa om alla ingår i EU. EU garanterar fred och jus tarkare EU blir ju starkare blir garanten.

* Vi behöver något som kan stå upp mot USA, och jag vill inte ge den rollen till Folkrepubliken Kina. Som det är nu så kan USA göra vad dom vill och dät är dåligt. Balans behövs i allt, absolut makt åt ett land är inte något att eftersträva. Hade vi haft ett starkt EU så hade krigen på Balkan aldrig skett, vi hade helt enkelt ryckt in i gammal hderlig Världspolis still och fixat till problemet. Ett starkt EU skulle heller aldrig tillåtit Cypern konflikten att utvecklas som de gjorde, eller Västafrika.

* Jag är Internationalist, ju större ju bättre är min slogan. Jag ser hellre en Europeisk federation än en massa Europeiska stater som bråkar och bombas som under Kolonialimperiernas tid. EMU är ett steg närmare til EF, Europeisk Federationen.

* EMU ger bättre ekonomi, export industrin tjänar onekligen på att man får en gemensam marknad.

* Det är lättare, man slipper massa krångel när man far utomlands. Det blir lättare att jämföra priser och löner och på så sätt få fram rättvisare lönesättningar och prissättningar som håller en gemensam nivå över hela kontinenten. Bara för att 8 kr (1 dollar) räcker till en tidning i Sverige så behöver det inte göra det i USA. Där man istället har högre löner och högre priser. Vilket leder till olika krångliga komplikationer när man försöker få fram en "solidarisk" lönesättning eller helt enkelt är ute och reser. Det är också detta fenomen som till stor del är skälet till att folk tycker att priserna har stigit i EMU-länderna. Ett annat exemepl är att en moderat försökte bevisa att gemene svensk är fattigare än gemene afro-amerikan i USA genom att helt enkelt översätta dollarn till kronor. Det är ju mycket mer komplicerat och mer ologiskt än så.

* Vi har för f-n gått med i EU, EMU ingick i avtalet.

För övrigt så läste jag någon idiotisk kommentar om att se på Norge, dom klarar sig. Norrmännen har ju sin olja så att jämföra en norrman med en vanlig dödlig är ganska idiotiskt. Någon annan sade också något om att vi inte kan uppnå samma ekonomiska makt som USA och Asien. Vi är ju faktiskt rikare än större delen av Asien (även om de asiatiska länderna är mer livskraftiga och befinner sig i en kraftig tillväxt a la 1800-talet) och vi var USAs arroganta föräldrar en gång, vi kan bli det igen."


Namn: Jor
E-post:
Tid: 16:34
Datum: 2003/08/20