Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Våga Vägra LotR!

*suck*

Ni förstår... det finns böcker och så finns det böcker. Det finns stor skillnad i hur olika författare (ibland från verk till verk) väler att skriva. Som alla vet målar tolkien upp miljön mycket väl och han använder ett överlag mycket bra språk. En av de största bedrifterna är ju helt klart att han skapat hela Midgård, som i vissa avseenden bygger på verkliga eller fiktionella händelser och personer.
Det han inte är bra på (och vad han för den delen verkar strunta i rätt rejält) är karaktärerna i boken. Även om allt möjligt går att läsa om folket i allmänhet så specificerar Tolkien aldrig någon viss person. Men det är en del av hans stil, och säkerligen helt medvetet från hans sida.
Om ni till exempel läser bibeln, illiaden eller liknande så syns det att det viktigaste inte alltid har varit att beskriva vem som gör något eller vad denne gör, utan HUR denne person gör det.
LotR är proppfull med personer som aldrig beskrivs särskillt ingående. De är snarare arketyper hela bunten, och de som inte var det då böckerna skrevs är helt klart det idag.


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 23:28
Datum: 2003/08/27