Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Våga Vägra LotR!

För det första gjordes ju alla tre filmerna samtidigt, så Jackson har inte haft så stora möjligheter att "ändra" TTT utefter reaktionerna på FotR.

För övrigt fick väl FotR enormt bra kritik överlag, eller hur? Sågs av Gud vet hur många, var en succé i alla avseenden. Ingen förväntar sig att 100% av tittarna ska gilla filmen, särskilt inte när de är flera miljoner ... Så Jackson kan nog lugnt strunta i dem som inte gillat filmen. Det fanns tillräckligt många som älskade den.

För det andra: Jag tror att det är mer om Pippin, Merry&Lavskägge i TTT extended version, bl a det där om entvattnet. Men det var visst ett ganska envetet krav att de skulle hålla sig till max tre timmar speltid i bioversionen ...

De var tre manusförfattare, inklusive Jackson själv.

JAg tyckte att TTT var en strålande film, även om den faktiskt led viss brist på både början och slut ... av förklarliga skäl. Som helt fristående film fungerar den ju inte alls. Men jag förväntar mig en rejäl final i RotK istället. Ser fram mot att få köpa alla tre filmerna (extended versions såklart!) i en snygg samlings-DVD-box och sedan ha maratontittningar ... mmm ...!

Vissa saker som "saknats" i de första två filmerna kan mycket väl dyka upp i tredje filmen. Jag misstänker att man får se något om Narsil (Aragorns svärd) i RotK, precis som man fick se en del av Ringentrilogins "appendix" i TTT, det där om Aragorn&Arwen. Många tror visst att det där är manusförfattarnas fria fantasier, men det bygger ju faktiskt också på material som Tolkien skrev.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:25
Datum: 2003/08/29