Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Helvetet.

En rolig historia som bara är lite o/t:

Det var en gång en man som efter några ynka årtionden på jorden dog, precis som vi alla en gång ska göra. Han hade satsat på att ha ett kul liv, och följdaktligen kom han till helvetet. När han väl kom dit, möttes han av en liten demon som skrev in honom i rullorna.

Tvärtemot vad mannen väntat sig, var det inte så fruktansvärt i helvetet. Lite mörkt på sina ställen, kanske, och rätt varmt, men så lång ögat kunde se fann han inga plågade skälar som skrek i evig plåga. Så han frågade demonen vad han hade att vänta.

"Jo, idag är det söndag, och på söndagar - då tar vi det lugnt. Det är allt vi gör. Bara slappa, koppla av", svarade demonen, och tittade lite tvekande på honom. "Förresten, gillar du tobak?"

"Visst", svarade mannen. "Jag rökte när jag levde."

"Härligt!" svarade demonen. "För på måndagar, förstår du, då är det tobak som gäller! Vi röker cigaretter, snusar, puffar cigarrer! Det är allt vi gör! Och du får ingen nedsatt lungkapacitet, cancer eller något sådant!"

"Det låter ju bra", svarade mannen. "Vad gör ni resten av dagarna?"

"Gillar du sprit?", undrade demonen.

"Jodå, nog hände det att man drack en del i livet. Hur så?"

"Jo", förklarade demonen, "på tisdagar - då krökar vi! Det är allt vi gör! Du blir aldrig redlös, aldrig på dåligt humör, kräks inte, får ingen baksmälla - det är bara att kröka och ha kul! Öl, whisky, vin, cider, vodka - vi har allt!"

"Det låter ju kanon!" tyckte mannen.

"Du, gillar du att gambla?" undrade demonen. "För på onsdagar - då spelar vi! Det är allt vi gör! Black jack, poker, roulette - allt du kan önska dig! Och bäst av allt, om du förlorar, då kommer ingen och spöar upp dig - alla skulder avskrivs nästa dag! Det enda du får med dig är vinsten!"

"Härligt!", tyckte mannen. "Att gambla är alltid kul."

"Visst!" sa demonen. "Och du... uhm... gillar du knark?"

"Tja, nog hände det att man experimenterade en del i livet. Hur så?"

"Jo, på fredagar - då knarkar vi! Det är allt vi gör! Hasch, amfetamin, kokain, LSD - men bara schyssta grejer! Du blir inte beroende, får inga snedtrippar och inget fultjack! Det är bara att knarka och ha kul!"

"Jaha ja, det låter ju otroligt! Men lördagar då, vad gör ni då?"

Demonen tvekade. "Jo... eh... du... är du bög?"

"Nej", svarade mannen.

"Då kommer du inte gilla lördagar."


Namn: Gorg
E-post:
Tid: 23:42
Datum: 2003/09/02