Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nåt måste vi ju diskutera.. så RotK alltså!

Några saker i TT som irriterade mig.
Varför började dom inte skjuta förrän orcherna var riktigt nära? Där försatte dom en gyllene chans.

Varför började dom slåss med orcherna efter att första muren blivit permanent overrun. Till och med en italiensk befälhavare skulle inse at det inte finns någon chans att driva ut dom. Således ett slöseri med manskap när man kunnat retirera in bakom andra muren.
Varför har Rohans ryttare bara 1 häst per man, alla som vet något om ryttarfolk vet att dom normalt förre med sig flera per man för att kunna hålla högre tempo. Järnkhanen själv deklarerade att varje mongolisk kår (10 000 man) skulle ha med sig 30 000 till 40 000 hästar.
40 000 var den idealiska siffran.
Vad hände med Éomers 100 man som Aragorn mötte? Hur förvandlades dom plötsligt till tusentals man?
Alverna bestämde sig för att gå i strid samtidigt som Rohan var på väg till Helms Klyfta, hur kunde dom samla ihop Vattnadals och Lóriens arméer på någon dag och sedan marschera hela vägen dit?
Jag har inget emot att man ändrar i filmatiseringar, men ?Aragorn i floden och hans väg tillbaka scenen? var onödig, likaså ?vargarna (?vargs?) anfaller scenen.?
Hur kunde Aragorns häst hitta honom? Självklart så använder Rohan alla hästar dom kom över i nödsituation som denna, dom släpper definitivt inte ut den häst att göra vad den vill.
Slutligen, var jag den enda som tyckte synd om Sauroman? Gissade väl det.


Namn: Jor
E-post:
Tid: 15:13
Datum: 2003/09/24