Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Utvärdering av WH (spoiler)

jag fick ju äntligen mitt ex. av Winter's Heart i torsdags. Och i stället för att gå ut och supa med mina kompisar i helgen så fick det bi att läsa. Får väl ge Jordan en eloge för de hjärncellerna han räddade mig :-)

Hur som helst. Hur var boken egentligen?

Själv tycker jag det känns som att Jordan börjar tappa det där speciella som författare har när de verkligen tycker om det de skriver. Boken är platt på något sätt och det fattas något som fanns i de tidigare volymerna.

Sen har vi Jordans lilla egenhet att söla genom hela boken ända fram till sista kapitlet. Och där i sista kapitlet kommer allas våran Rand och kickar loss med kraften. Det börjar bli lite förutsägbart vid det här laget. Särskillt när Jordan brättar tidigare i boken precis vad som kommer att hända i det sista kapitlet.

Men visst kommer Jordan långt med sista kapitlet? Så här långt har han ju knappt kommit med de tre senaste böckerna tillsammans.

Och så slutet. Visst var det ett fantastiskt bra slut i tanke på att det är två år mellan böckerna? Även om vi inte fick veta hur det gick för Egwene :-)

/Guff


Namn: Guff
E-post:
Tid: 16:08
Datum: 2000/11/20