Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Djuraktividster

Vi är inte rovdjur utan ALLätare. Dvs vi kan äta både kött och äpplen och broccoli och kräftor. Spelar det roll att vi måste ta händerna till hjälp - är det evolutionärt fusk? Ska vi låta bli att äta kokosnötter då också, eftersom våra tänder inte är anpassade till att knäcka dem?

En schimpans kan inte heller knäcka nacken av en hjort med tänderna, men de klubbar också ibland ihjäl byten och äter köttet. Vem vill berätta för dem att de fuskar?

Ser man på våra tänder så är de inte heller riktiga "växtätartänder", utan mer allround. Många djurarter behöver kraftigt specialiserade tänder eftersom de INTE har händer som kan hjälpa till. Om kött varit direkt olämplig föda för människan hade vi gått under när vi började testa det ...

Det finns många typer av mänskliga kulturer och de äter många sorters mat. Uppenbarligen funkar både det ena och det andra. Hade vi hållit oss strikt till vegetarisk kost och icke-döda-principen hade vi i alla fall knappast lyckats kolonisera Skandinavien och andra kalla länder. Hur skulle vi ha överlevt vintern om vi inte haft djurhudar och -pälsar att klä oss i? Och vad skulle vi ha ätit? (I synnerhet innan vi blev bofasta och började odla ärtor ...)


Idag har vi möjlighet att välja och då står det ju var och en fritt att göra det.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 08:39
Datum: 2003/10/09