Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sverige

Det är inget fel med att luta åt vänster ifall man själv tycker det är vettigt. Men JAG personligen tycker att vänsterpolitik i allmänhet, och socialdemokratinb i synnerhet, bara är hycklerier. På många punkter så frossar de i folks okunskap och de missköter.

De höga skatterna är ett bra exempel. Pengar är makt. Ju mer pengar som flödar genom staten , desto mer makt har den. Man säger att det krävs för att uppehålla en enorm offentlig sektor som missköts å det grövsta. Så blir det alltid när man (som t. ex politiker) använder någon annans pengar. Man bryr sig inte om ifall man slösar, och man tar aldrig de billigaste/mest prakitska alternativen, utan de lättaste.

Jag går i en privat friskola. Man betalar inte ett öre för att gå där, och den är utnämnd till den bästa skolan i Sverige(vet dock ej om det stämmer). Det är rent, bra lärare och trevlig stämning.

Varför? Jo, för att den styrs privat.

Nu kommer alla hoppa på mig och säga "men de som inte har råd?!".

Det är det som är hela grejen. Privat drift är billigare och ger högre resultat.

Dock tycker jag inte att man skall privatisera allt, men en hel del. Forskning är en sak som inte går att driva privat, så det måste handhas av staten.

Slutsats: I ett privat företag så åker man inte taxi för alla företagets pengar, men det gör de i den offentliga sektorn.

PS. Angående att man hör mer skit om högern:

Gudrun Skyman var väl inte moderat? Och inte Mona Salin heller...

Tänk på att efter 80 år av socialdemokrati så är media väldigt partisk. Journalister är enormt överrepresenterade av vänstern.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 14:51
Datum: 2003/10/17