Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sverige

Det är inte helt sant att privatisering alltid gör allting bättre, mer kostnadseffektivt osv. I vissa fall tycker jag att det har blivit fall som "trillat mellan stolarna" beroende på att privata företag inte är lika heltäckande som pappa staten och plötsligt finns det områden som ingen riktigt vill ta tag i. Ett exempel: teletrafiken. Numera en djävla djungel där en leverantör står för ledningarna och en annan för mjukvaran och alla skyller på varandra när något inte fungerar.

Jaså, åker man inte taxi för hela företagskassan i privata företag? Eh, öh ... Jag kan iofs berätta om företag där man fattar idiotiska beslut och tvingas sparka folk till höger och vänster, medan styrelsen sitter kvar till det bittra slutet och höjer bonusarna åt varandra. Sedan går företaget i sank och herrarna i styrelsen sitter där med sina ärkefeta fallskärmsavtal och hamnar så småningom i nya styrelser. Inga namn nämnda. Inte alls. Men jag är inte alltid så säker på att det inte finns folk i privata företag som sköter sig riktigt illa - rättare sagt, jag VET hur det är!


Ja, det är väl jättetrevligt med privatskolor! Säkert - om man bor i en storstad. För det är där de finns. Bor man som jag, får man allt lita på att kommunala skolan duger, för något annat alternativ finns inte och kommer säkert aldrig att finnas här inom överskådlig tid. (Lyckligtvis är mina barns skola riktigt fin.)

Problemet med folk som slösar med det allmännas medel är att somliga är korkade. Ett par helpantade ungdomar i Stenungsund ägnade sig exempelvis, när jag bodde där, åt att regelbundet åka omkring och krossa busskurer. Vem f-n trodde de betalade dessa busskurer? "Staten"? Och det skulle vara "någon annan" då?

Det är inte bara politiker som slarvar med allmänna medel, det är vanligt folk också, som förstör sådant som tillhör oss alla. Fan vet om jag vill låta mina skattemedel hela tiden sanera nerklottrade skolor, lika lite som jag vill betala vissa politikers porrklubbsbesök i Bryssel ...

Ibland önskar jag att jag fick bestämma precis allt här i landet ett litet tag så att jag kunde ta tag i alla statens finanser på en gång och få ordning på allting. :)) Det känns som om man måste sätta sig ner och börja om. (Revolution! Yeah! Vem hänger med?) Samt få alla, varenda kotte, att ta sitt eget lilla ansvar och känna sig delaktig. Det är en process som måste fungera nerifrån och upp och ner igen.

/Christina, er egen drömdiktator


Namn: Christina
E-post:
Tid: 16:12
Datum: 2003/10/17