Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sverige

Christina, inte ens om varenda unge i hela Sverige krossade busskurer till frukost så skulle de komma upp i en hundradel av den enorma mängd pengar som staten "slösar" bort genom sin effektivitet. Staten gör sällen det som är billigast eller bäst, utan det som är enklast. Och om de nu eventuellt säger att det är så svårt att göra alla nöjda med en så stor offentlig sektor, varför inte dela upp ansvaret?

*Läser det jag skrev tidigare*

Jag sade aldrig att staten skulle avskaffas eller dylikt. Effektiviseras. Staten skall ta hand om det som andra in te vill eller kan ta hand om, plus naturligtvis en del annat.

Men som det ser ut nu så är Sverige en propaganda-fälla. Titta bara på vårt bidragssystem!

Dessutom så är det fullkomligt odemokratiskt att Sverige(och det saknar motstycke) har haft ett regeringsbärande parti i 8o år (med tre avbrott) som ALDRIG har haft riksdagsmajoritet. I ett demokratiskt samhälle så skulle sossarna få sitta där i regeringen med sitt miljöparti och sitt vänsterparti, och då jävlar...

Så är det t ex. i Tyskland nu. Sossarna tvingas sitta med de gröna i regeringen.

De mest demokratiska systemen är de där man byter bärande parti i princip varenda mandatperiod, för då tvingas man göra eftergifter till folket.

Som det är nu så kan Persson använda vilka valfläsk han vill, och skita i att infria dem(det har hänt ett antal gånger), för han blir statsminister i vilket fall som helst.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 21:02
Datum: 2003/10/17