Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sverige

Eowyn: Jag såg redan innan jag läst klart ditt inlägg att du nyligen sett Bowling for Columbine. Jag såg den för en dryg vecka sedan. MYCKET bra film (jag är väldigt anti-amerikansk).

Där säger de att "USA gave Usama bind Laden 3 billion dollars to fight Sovjet"

*Pedanten påpekar*

Billion på engelska är miljard på svenska. Finns inget sådant som en billjon i svenska språket.

=)

Jor: Nej, man betalar inget. Anledningen att det är 300 poäng för att gå där är för att folk pendlar 1 1/2h varje morgon för att komma dit. För att ligga i Stockholm är det VÄLDIGT mycket. Precis som med alla linjer i alla gymnasier så stiger kraven ju mer som söker.


Många lärare är mycket starkt emot attt deras skolor skall göras till friskolor. De är rädda att de skall förlora sina fackliga rättigheter osv. Men i Sveriges kanske 20(?) friskolor så har aldrig detta hänt.

Jag säger inte att allt skall privatiseras, och inte ens alla skolor. Men om det finns starka exempel på tillfällen då den privata sektorn sköter områden mycket bättre än den offentliga så tycker jag att man då kan lämna över ansvaret till de som sköter det bäst.

Staten skall kontrollera, inte styra

PS. Tillbaka till "Skit om högern eller vänstern-frågan"

Gudrun (v) skattefuskade inte bara 100.000 på ett år, utan hon skrev dessutom in sig på ett privat sjukhus för att behandla sina alkohol problem. Detta strax efter ett av hennes egna uttalanden om att den privata sjukvårdan inte hade kortare köer, och att den dessutom var sämre än den offentliga. Hum.

Läser politiska ideologier i skolan just nu, och jag vill dra en paralell. Konservatism (högern) baserar sin ideolgi på att människan har stora fel och brister. Att den är girig osv.

Socialismen baserar sin ideologi på att människan är god. Att den är perfekt, mer eller mindre.

Det är därför som jag tycker att det är så skamligt när vänsterpolitiker skattefuskar osv. Högern har aldrig gått ute med att "något sådant förekommer aldrig inom vårat parti. Vi är hårt arbetande, givmilda..."

Men när man ifrån socialismen sida blånekar korruption, och så får man sedan se sådant här, då får jag krupp.


Sedan att Gudrun efter sitt skattefusk sade: Att jag har haft så mycket att göra som partiordförande attt jag kanske inte har haft tid att deklarera så som jag borde.

Tror hon att resten av Sverige INTE arbetar eller? Hela systemet BYGGER på att man skattar som man skall, och så påstår hon att hon inte "haft tid"...


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 12:03
Datum: 2003/10/18