Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är det för jävla samhälle vi lever i???

I DN stod det här om dagen ett reportage om min skola, VRG Djursholm, och den var minst sagt kränkande, orättvis och uppkäftig.

Inledningen var något i stil med: Vi kommer upp framför skolan och möts utav ett halvt dussin parkerade porschar...osv.

Detta följt utav en hel radda meningar (som jag faktiskt med viss sanningshalt kan påstå var sossesnack) som gick ut på att alla som gick i skolan var miljardärer.

Reportaget handlade dock om att Skolverket har tillsatt en utredningsgrupp för att undersöka skolan, och gissa varför?

Pga att vi har näst bäst betyg i Sverige! Varför åker de inte och undersöker Åva eller Danderyd's eller Bodens eller vad fan vet jag!?

De skall nu dubbelkolla så att vi inte får bättre betyg än vad vi borde. Skall det vara på det sättet så skulle man ju undersöka ALLA gymnasier bättre. Och varför valde de inte den skolan som har högst betyg i Sverige; VRG Odenplan? var det bara för att Djursholm LÄT bättre/sämre?

Det är orättvist, kränkande och naturligtvis helt lagligt.

Dessutom så är porsche-biten ren lögn. Tillägas skall dock att det faktiskt finns två sportbilar, men mindre än en tredjedel utav de som går i skolan kommer härifrån. Vissa pendlar uppåt två timmar varje dag för att komma dit(vilket är mycket i 08:a-trakten) och de förtjänar inte att få sådan skit bara för att de slitit/sliter som djur för att få gå på en bra skola.

Klart slut.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 02:03
Datum: 2003/11/16