Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är det för jävla samhälle vi lever i???

Du behöver varken ursäkta dig själv eller din familj Jor. ;-)
Fint att din farsa lyckades men att skylla alla dem som inte lyckas "bli något" för att ha slösat bort sina möjligheter går jag inte på. De flesta i högre position är inte "self made men".
Alla har en möjlighet säger du men jag håller inte med. För invandrarungen i någon av Stockholms betongghetton finns kanske möjligheten att bli gatans kung men chanserna till att bli ekonomichef är försvinnande små. I sverige jobbar många med juristexamen eller dyl. som städare bara för att det råkar ha ett namn som inte inte passar de svenska arbetsgivarna. Och då talar jag inte om illegala invandrare utan helt legala. Om de alls har jobb och inte lever "gott" på socialbidrag som vi "hederliga" svenskar betalat med "orättfärdiga" skatter.
Har man bara viljan... fanken vad jag hatar sådana uttryck. Det reviderar en stor del av svenska folket till viljelösa mähän. Det där är en annan del av den borgerliga lögnen. Om man bara vill så... Om inte folk vore ryggradslösa maskar så skulle de ha det bättre.
Men förlåt... kanske är jag bara "avundsjuk". Man brukar alltid säga det när det talas om någorlunda rättvisa. Och du sa att alla kan skaffa sig en utbildning, men alla kan inte det i samma utsträckning. Är man trångbodd har man mindre möjligheter att studera effektivt, har ens föräldrar inte råd att stötta en under utbildningen och man inte kan få studentlägenhet har man svårt att slutföra högskolestudier och nej är dina föräldrar alkoholiserade soffpotatisar har du sällan den energi som krävs för att "bli något". Bara att orka leva vidare är en tillräcklig strid. Eller menar du att "karaktär" är det enda som krävs.
Välkommen ned från ditt ljusblåa moln till oss som lever i verkligheten./
Karaktärslösa Beth


Namn: Beth
E-post:
Tid: 21:48
Datum: 2003/11/16