Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är det för jävla samhälle vi lever i???

Jag tror ...

... att man som människa har en tendens att vilja se någon slags rättvisa i allt. Har någon det (för) bra, vill man gärna hitta något fel hos dem som uppväger. Vem har inte hört alla historier om de rika&vackra som under ytan är riktiga svin och dessutom olyckliga?

Omvänt, har någon det dåligt vill man gärna skylla det på någon yttre omständighet, alternativt lägga skulden på personen själv: de har nog dålig karaktär, är lata etc.

Men samtidigt blir vi alla sura om någon försöker sätta sådana där etiketter på OSS, och tala om för oss att vi befinner oss i den-och-den situationen därför-att. Vi slåss alla för vår rätt att bli sedda som individer och människor - inte som socialfall, knegare, rikemansbrackor, plugghästar, whatever. Vi föds med olika förutsättningar, inget snack om saken, och då menar jag förutsättningar på insidan också. Det viktiga är nog att man ger andra människor samma rätt att vara individer som man vill ha själv. Att sitta och peka på "klasser" och socialgrupper och säga "titta där, så där har de det!" är ju i grunden meningslöst.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 22:55
Datum: 2003/11/16