Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är det för jävla samhälle vi lever i???

Ja, jag är frustrerad över det odemokratiska i att de har valt ut just min skola.

Beth: Du säger att "det är deras eget fel" är en del utav den borgerliga lögnen.

Svansi säger: Hela problemet med att invandrare som är läkare osv. inte kan praktisera sin utbildning ÄR den Socialdemokratiska lögnen, och faller till stor del på deras lott(ifall vi nu skall ägna oss åt smutskastning). Varför har det varit tabu i Sverige att tala om invandringen? Varför är man rasist om man gör det?

(Skall tillägas att jag INTE på något sätt är främlingsfientlig)

Fråga vem som helst så skulle personen säga att invandrare inte har samma möjligheter som en "svensk", men sossarnas(är det ok ifall jag använder förkortningen?(eller skall jag använda socialisterna?)) ställningstagande i frågan har i 50 år varit att invandrarna har det exakt lika bra. Fel att säga annat. Man har mörkat och dolt det faktum att de inte kan svenska och inte får jobb. Och DET är fel. Kunde de svenska, så skulle de få jobb mycket lättare, och kunna använda sin utbildning.

Jag vill då säga, något partiskt, att det till viss del är en fälla för röster. Det vore lögn att säga att sossarna inte har stor majoritet utav invandrarnas röster. Varför? Socialbidrag osv. De får inga jobb, de kan inte svenska och de förstår inte vår kultur. Men de får en massa pengar, mer än vad de kanske hade (ifall de t.ex flydde som politiska flyktingar hemma) i sitt eget land.

Det här kanske låter litet hårt, men det är metoden jag menar på:

Ifall man kommer till Sverige och får lära sig svenska och hur landet fungerar, och sedan släpps ut på arbetsmarknaden UTAN en massa bidrag. Då skaffar man jobb, och har dessutom möjlighet till det. Socialbidrag kan vara en fälla ibland.

Arbetskraftsinvandrare(som de efter kriget) har aldrig haft några problem med att anpassa sig och lära sig språket. Behövs man, och arbetar för att överleva, så intrigeras man.

Vill än en gång ursäkta mig för att det kanske låter lite hårt med "att tvinga folk att arbeta" osv. men det är idén som jag menar på.

PS. Det kom en del antydningar, och jag vill bara räta ut begreppen:

Min farsa arbetar på Arla(inte som chef) och min morsa är undersköterska. Jag är inte överklass.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 18:11
Datum: 2003/11/17