Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

En WoT sida

Längesedan jag skrev sist men kände ett brännande behov av att kommentera eftersom jag själv är väldigt intresserad av webdesign och specialiserat mig på HTML och endel PHP.

Först och främt vill jag påpeka att du har använt ramar (frames) och det skulle jag inte rekommendera alls! Tabeller är mycket mer exakta, arbetsvänligare och bra mycket lättare att hantera.

Något som jag också vill tillägga eftersom du nyttjat ramar är att du inte gjorde det möjligt att gå tillbaka till föregående sida eftersom du inte gjorde någon länk bakåt eller till någon annan undersida på din websida. T.ex. om jag vill gå från "Bilder" direkt till "Karaktärer" finns det ingen meny som gör det möjligt.

Någto annat, som också Jörgen påpekade är copyrighten. Vem som helst kan kopiera det du har gjort eller skrivit.

Något annat är placering av bilder och text samt textens placering och stil. Nuförtiden brukar man genom tableller lägga bilder och text tätare med varandra utan radbrytning så att de ser ut att vara jämte varandra (se på gentle.rocks.it som jag gjorde lite snabbt åt en vän).
Vad du borde tänka på är att det är en speciell sida, din sida och texten borde kanske inte vara Times New Roman men inte heller någon konstig font som man kan återfinna i Diablo eller dylikt men ändå något som präglar din sida och inte gör att den försvinner i mängden. Försök med fetare text på sina ställen eller en annan nyans på färgen.

En sida bör också innehålla mycket text eller bilder som får den att framstå som en helhet, inte en bild här och sedan skild från texten där utan göra ett helhetsintryck av noga planerad design och layout. Iofs tar det ett tag innan man kommer dit men rekommenderat är att man skriver så mycket text man kan innan man börjar göra sidan för oftast slutar det med att det är för tråkigt och man vill inte skriva så mycket. Och ett ytterst bra tips, hoppa över rörliga och blinkande saker. De kan framstå som fräna och häftiga men oftast irriterar de bara folk som tittar på sidan.

Det sista jag har att nämna är väl mest valet av färger och jag repteterar mig, skilj dig från mängden och gör något personligt som visar att det är just din sida. Välj 6-10 färger som går bra ihop och kombinera dem för att göra en helhet som präglar sidan och dig.

Vill du ha lite uppslag eller en någorlunda bra sida med grunder så titta på www.webdesignskolan.com

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 21:10
Datum: 2003/11/20