Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Insändare i en tidning

Sagan om drogerna?

Jag har nyligen sett de där sagan om ringen filmerna på video och jag blev mäkta upprörd!Vad jag syftar på är naturligtvis filmens drog och homofilbudskap. Redan tidigt i första filmen mekkar (tydligen populär knarkarterm) Gandalf och Bilbo sin första holk varvid den förstnmde påpekar att "this is the best weed". Sedan följer en spritorgie av sällan skådat slag där hembränd sprit och öl (förmodligen även andra droger) bjuds till personer som helt tydligt är minderåriga.
Hoberna som filmen kretsar runt är på ständig flykt ifrån "onda män" (vilka förmodligen är en symbol för lagens långa arm). Sen är den där Gandalf en riktigt skum figur som reser land och rike runt utan någon form av arbete. Hur han tjänar sitt uppehälle kan man ju tänka sig. Langare månne?
Andra filmen måste jag dock hävda innehåller ett lite positivare budskap. Detta genom karaktären Gollum som visar hur illa det kan gå för ungdomar som tar sådana där droger. Värst av allt är ändå det onaturliga homosexbudskape. Jag syftar närmast på förhållandet mellan Sam och Frodo där den senare genom hela filmen försöker motstå Sams närmanden. Det antyds även att en mycket ung Frodo tidigare har ett förhållande med den betydligt äldre Bilbo.
Jag bävar inför vart världen är på väg om denna hiskerliga resa genom en värld av droger våld och homoanspelningar. Ska detta vara underhållning för våra sköra ungdomar?


Namn: Henrik
E-post:
Tid: 10:47
Datum: 2003/11/27