Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tidens hjul snurrar vidare...

Jag måste erkänna att jag är och har varit ett stort wot-fan... Jag var nog det i större grad tidigare. Insåg att det fanns en värld runtom herr Jordan.

Läste en bok av Hobb, Mördarens lärling. Tyckte i början att det var lite dumt att välja namn på personerna, vilka visade deras egenskaper... men efter några kapitel kunde jag inte slita mig från boken. Jag sträckläste serien om fjärrskådarna. Jag var helt lyrisk... i.a.f. åt de första böckerna. För sista boken tycker jag bara blev ett konstigt antiklimax. Historien rusade fram, och var mycket... hmmm... konstig.

...men när jag tänker efter är många slut just på det sättet. Jag blir inte nöjd. Kanske är det författaren som inte vet hur hon/han skall sluta... Kanske är det så att jag vill suga lite mer på karamellen (läsa mer om historien)...

...och kanske är det just det här som Jordan är rädd för, han vet inte hur han ska sluta, eller kanske är rädd just för att göra det. Han vet att än hur han slutar så kommer det inte att bli ett bra slut. Så istället mal han sönder sin berättelse, så att till sist finns det nästan inga läsare kvar som orkar hänga med hela serien.

Nja... nu var jag lite stygg... jag tycker Jordan är bra... men faktum är... jag kommer bara ihåg ett slut som jag tycker om på en serie... och det är Tolkiens Sagan om ringen. Kanske är det för att...

VÄNTA NU! Berättar jag mer blir ju det här en spoiler... jaja... jag får väl vänta med det till en tid efter premiären på sista filmen.

...men frågan kvarstår... varför finns det så få bra slut?


Namn: Linus
E-post:
Tid: 21:41
Datum: 2003/12/05